AD

LEEF JE IN HET NIEUWS VAN ALGEMEEN DAGBLAD

WIE IS ONZE KLANT EN WAT WILLEN ZIJ BEREIKEN

AD is het samenwerkingsverband tussen AD en de regionale titels Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Tubantia, BN DeStem, PZC, de Stentor en de Gelderlander. Online bereiken deze titels dagelijks meer dan 3 miljoen mensen. De merken zijn van oorsprong krantentitels en inmiddels omgevormd tot nieuwsmerken die zowel in print, online en in video verschijnen. Ook maakt AD podcasts. Deze zijn vooral thematisch: podcasts over voetbal, over Formule 1, over media. Onze dagelijkse nieuwsvoorziening brengen zij nog niet in audio.

Doordat ze geen politieke of religieuze achtergrond hebben en zich hierop profileren, is het bereik groot en spreken ze een hele grote doelgroep aan. Ze proberen nieuws te brengen wat voor iedereen begrijpbaar en is en zo een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken.
Het nieuws dat AD dagelijks brengt willen ze graag onder de aandacht 

brengen van jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Deze groep bereiken zij nu 
maar zeer beperkt, terwijl ze denken wel interessant voor hen zou kunnen zijn.

 

 

ONDERZOEK

Uit onderzoek, door middel van, enquêtes, waarde interviews en ACV ketens kunnen we concluderen dat we werken met de doelgroep: 19 t/m 23 jarigen HBO’ers die indirect het nieuws volgen. De waarden achter de doelgroep zijn: Identificatie, Betrouwbaarheid en Overzichtelijkheid. 

Belangrijkste inzicht: De doelgroep voelt zich niet verbonden met nieuws dat hen niet interesseert. Daarnaast weten ze niet waar ze moeten beginnen bij het AD, er is te veel en verschillend nieuws bij elkaar.

 

 

ADSPERIENCE

CHECK DE APP

ADsperience is gericht op de doelgroep die zich wil identificeren met het nieuws. Een manier waarop de doelgroep zich kan herkennen in het nieuws. Doordat heldenverhalen populair zijn rondom films en onder de jongeren, willen wij dit creëren in het nieuws. Op deze manier worden verhalen sterker verteld. Jongeren kunnen in het begin zichzelf iets zien winnen op het nieuws en kunnen daarna van begin tot eind het heldenverhaal lezen van diegene die echt iets gewonnen heeft. Hiermee willen we ervoor zorgen dat de jongeren zich verbonden voelen met het nieuws