WOONSTAD DIRECT

TEAM

PANDKRAKER

LATEN WE BEGINNEN MET DE OPDRACHT

INLEIDING

OPDRACHT

MIJN ROL

In de 1e semester van leerjaar 2 kregen wij de 1e project van de woonoperatie Woonstad.

De opdracht gaat 20 weken duren dat voor ons een uitdaging is om een goed concept/product te ontwerpen. 

Woonstad Rotterdam is een woningcorporatie die uitsluitend woningen en vastgoed heeft in Rotterdam. Ze bieden woningen in de sector sociale huur, vrije sector en ook bedrijfsruimten. Ook Stadswonen Rotterdam, de grootste studentenhuisvester van Rotterdam hoort bij de corporatie.

Het doel is het vernieuwen van het face to face klantencontact zowel in de wijk als op kantoor. Het overal klantencontact moet garant staan voor een 8+. Ook wilt de opdrachtgever dat de resultaat van de verbeteringen op het gebied van klantencontact meetbaar moet zijn

Samen met mijn project team “Pandkraker” gaan wij de uitdaging aan om de behoefte en wensen van de opdrachtgever/doelgroep te voldoen doormiddel van een concept/product. 

Mijn taak als Visual Designer is de look en feel van een interactieve concept erin te verwerken. De visuele communicatie en gevoel moet goed aansluiten met de de gebruiker. 

Daarnaast ben ik betrokken in het onderzoek- en conceptfase.

ONDERZOEKEN

Doormiddel van verschillende (creatieve) technieken en methodes gebruiken kon ik de juiste data verzamelen om mijn opdrachtgever en de doelgroep beter te leren kennen.

Vanuit mening, feiten, achterliggende gedachten, behoeftes en resultaten kon mijn team en ik focussen op het ontwerpen van een concept dat aansluit bij de behoeftes en wensen van de doelgroep

HET PRODUCT

" HOE STIMULEREN WE DE ZELFSTANDIGHEID VAN DE KLANT BIJ HET AFHANDELEN VAN PROBLEMEN, VRAGEN EN KLACHTEN ? "

Behulpzaamheid

De klant geeft steeds meer de voorkeur aan digitale orientatie. Met de ontwikkeling van de nieuwe technologieen is het van belang om een beleving te realiseren bij de doelgroep.

duidelijkheid

Woonstad Direct biedt een beleving door persoonlijke begeleiding van begin tot eind, zodat de klant snel en gemakkelijk digitaal geholpen kan worden. De gebruiker heeft de controle dankzij de behulpzaamheid van de klaint

Zelfstandigheid

Directe terugkoppeling op vragen en problemen van de gebruiker

WOONSTAD DIRECT

WELKE VRAGEN STEL JIJ ?

24/7 directe digitale terugkoppeling op jouw vraag als gebruiker. Speelt in op de zelfredzaamheid van de klant doordat de klant zelf het initiatief kan nemen om zijn vraag te verwerken.

De functie biedt duidelijkheid hoe jij de vraag kan verwerken. Klant voelt zich gehoord door directe terugkoppeling.

De klant wilt zich graag digitaal oriënteren, maar zodra de klant er niet uit komt is er behoefte aan face-to-face klantcontact. Daarom wordt er een persoonlijke woonstad assistent aangeboden.

Doordat het product de klant direct tegemoet komt met directe terugkoppeling, wordt het verwerken van een vraag efficiënt gemaakt.