WEEK 1 – BEGIN VAN EEN NIEUW SEMESTER

WEEK 1 – BEGIN VAN EEN NIEUW SEMESTER

GASTCOLLEGES KINO ROTTERDAM 

Week 1| 12-02-2019: 

Op maandagochtend 12 februari, 9 uur ben ik naar serie gastcolleges gegaan over het thema Artificial Intelligence in Kino Rotterdam waarbij ik 3 presentatie’s heb gekeken.


NIEUW TEAM – “WEER MET LARS IN HET TEAM “

Week 1| 14-02-2019: 

Oke, geen idee hoe men team verdelen, maar weer zit ik met Lars in het team hahaha.

 • Situatie: Voor de feitelijk start van het project voor de komende maanden is er een kick off georganiseerd, waarbij de opdrachttgever, gast, docenten, studenten samenkomen en bespreken. Ook moet ik samen met mijn team werken aan AI Explainer
 • Taak:
  Notitie maken
  Workshop volgen
  Team bespreking
  Research doen naar Broad AI (STRONG) en NARROW AI (WEAK)

Actie:  Tijdens het introductie werd eerst de opbouw van het Semester ingelicht, zodat ik een beeld krijg hoe de semester gaat verlopen.

Gastcollege van Daan Louter/Flourish presenteerde zijn verhaal binnen zijn cmd en inspireerde mij dat visualiseren van data een groot belang is voor de doelgroep. Doormiddel van verschillende werkzaamheden die hij had uitgevoerd tijdens zijn opleiding, the gardians en flourish overtuigde en inspireerde voor het ontwerpen van mijn portofolio bijvoorbeeld.

Opdrachtgever AD gaf in de klas algemene informatie over het bedrijf en wat de opdracht is voor komende maanden.

Workshops – Making Machine Learning Work For You – Rolf den Otter gaf mij een beter beeld wat AI, Broad en Narrow AI precies inhoudt.

Einde van de avond rond 18:30 zijn mijn team en ik aan het bespreken hoe wij dit gaan aanpakken. Welke voorbereiding gaat wij morgen als team uitvoeren ? En wie doet wat ?


JIP EN JANNEKE – NIEUWE VRIEND AI

Week 1| 15-02-2019: 

 • Situatie: Verder werken aan de AI EXPLAINER VIDEO
 • Taak:
  Takenverdelen
  Overtuigen
  Schetsen en uitwerken op Photoshop
  Editen met Adobe Premiere
 • Actie: Gisteren heb ik een paar Jip en Janneke video gekeken, zodat ik kan analyseren welke elementen erin voorkomen in de video. Rond 9:45 heb ik Vanna overtuigd om de shots beter te analyseren dan in plaats van knippen en plakken. Omdat het efficienter is en omdat we makkelijk de deadline kunnen halen.

De taken zijn verdeeld. Lars heeft mij geholpen met het verzamelen en ontwerpen van de lagen. Sophie en Vanna doet de voice-over en de sounddesign. En ik bewerk de video met de middelen die mijn team hebben verzameld.

 • Resultaat: De resultaat was echt top. Rond 16:00 werden alle video’s gepresenteerd. Wij hebben een uniek en leuk video gemaakt en ik hoop dat wij de komende maanden een top concept/product gaan ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *