WEEK 10 – UITWERKEN EN UITTESTEN

WEEK 10 – UITWERKEN EN UITTESTEN

PROTOTYPE UITWERKEN

Week 10| 12-11-2018: Rond 9:30 zijn Ricardio en ik aan de slag gegaan met het uitwerken van één van de drie concepten.

Ons 1e stap was bespreken hoe wij het concept willen structureren met zorg en aandacht op details. Wij keken naar de grote lijnen. Dat deden wij doormiddel van schetsen. Mijn taak was scenario’s geven, mening geven en argumenteren, zodat wij samen een besluit konden maken van het design van het concept.

Na dat wij het concept in grote lijnen hebben geschets en uitgeschreven, zocht ik naar het interface en inspiratie van Mijnwoonstad app. Ook zocht ik naar andere design van progressie bars voor het concept. Met deze inspiratie ging ik samen met Ricardio verder bespreken punt voor punt van het concept hoe wij het willen visualiseren.

We kwamen tot de conclusie dat we het beste meerdere versie kunnen maken, zodat de doelgroep het besluit kunnen maken voor ons tijdens het testfase. Wij willen rekening houden met de doelgroep doormiddel van een schermontwerp. Na de schetsen verwerkt Ricardio op illustrator en Adobe XD het uit.

Ik ben verder gegaan met het uitzoeken hoe wij het beste kunnen testen. Welk testmethode en tools kunnen wij gebruiken ? En wat is ons doel tijdens het testen van ons concept. Ik heb vervolgens verschillende testmethode gevonden die ik in het 1e jaar niet in het praktijk heb uitgevoerd.

 • Eyes tracking
 • Opdracht geven aan de tester
 • A/B methode
 • Observeren
 • Interview
 • Memory-/designes

Tijd het uitzoeken van verschillende testmethode heb ik aan Ricardio gevraagd welke methodes en locatie hij wilt gaan gebruiken, maar dat zijn vandaag nog steeds niet uitgekomen. Dat ga ik de komende dagen uitzoeken.

Ik heb Ricardio gevraagd of hij de prototype scherm wilt gaan uploaden op de drive, zodat ik morgen eraan kan werken indien het nodig is. Ik heb de team (Sem, Katja en Lars) op de hoogte gehouden wat ons voortgang is.

Aankomende dagen heb ik dit op de planning staan

 • 13-11: verschillende versie prototype is af
 • 14-11: Prototype en testplan af en vragen naar jullie feedback
 • 15-11: Prototype en testplan aangepast op basis van jullie feedback
 • 16-11: Testen van product

 

Leerdoelen van deze week is:

 • Verschillende testmethode uitvoeren
 • Testen van het concept goed uitvoeren in het praktijk
 • Meer feedback vragen over mijn beroepsproducten
 • Verschillende tools gebruiken voor het ontwerpen van een protype

(Ricardio maakt zijn prototype doormiddel van illustrator en adobe XD. Ik maak het normaal gesproken doormiddel van photoshop en marvel)


PROTOTYPE VERSIE B

Week 10 | 13-11-2018:  Rond 19:00 uur ben ik begonnen met het maken van de 2e prototype versie B, zodat we meerdere variante kunnen presenteren aan de doelgroep.

De versie A en B prototype gebruiken we voor de A/B testen .A/B testen is een kwantitatieve onderzoeksmethode voor het vergelijken van twee varianten en te ontdekken welke de beste is.

Ik ben begonnen met het schetsen van grote lijnen. Ter inspiratie gebruikte ik Ricardio uitgewerkt prototype versie A en Woonstad App. Vervolgens haalde ik verschillende onderdelen van de interface eruit. Een onderdeel van de “tijdlijn ontwerp” en “feedback ontwerp”. Ik stelde mezelf de vraag:”Hoe doen andere bedrijven ?”, waardoor ik verder zocht naar verschillende inspiratie van verschillende bronnen (bedrijven) zoals T-mobile en mediamarkt.

Na verschillende inspiratie hebben verzameld ben ik begonnen tot het uitwerken van de schets naar een product in illustrator en adobe XD. Tot de conclusie was het mij niet gelukt om het in illustrator te maken. Het duurde mij te langzaam en de werkomgeving in illustrator was ik niet gewend, waardoor ik verder ben gegaan naar Photoshop.

De 1e scherm van de scherm is af. Ik ga morgen feedback vragen aan mijn team, voordat ik meerdere schermen ga ontwerpen.

De komende dagen ga ik Ricardio of Katja hulp vragen met het werken van illustrator en basis turtorials volgen.


TESTPLAN OPSTELLEN

Week 10 | 15-11-2018: Om 18:00 uur ben ik begonnen met het opstellen van de testplan. 12 November had ik samen met Ricardio alvast paar punten overlegd over welke testmethode wij gingen uitvoeren in het praktijk. Ook besproken we over de locatie en wat wij exact willen testen, maar daar moeten we nog bedenken.

Sem heeft mijn alvast de belangrijke punten wat in de testplan moet worden gezet naar mij gestuurd. Vanuit daarvan en de punten dat ik samen met Ricardio had besproken ga ik de test plan opstellen. De rest wordt morgenochtend om 10 uur besproken en rond de middag uren gaan wij de 3 concepten met behulp van prototype en testplan uitvoeren.


TESTEN UITVOEREN 

Week 10 | 16-11-2018:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *