WEEK 13 – AFSTAND NEMEN VAN MIJN STERKE EIGENSCHAPPEN

WEEK 13 – AFSTAND NEMEN VAN MIJN STERKE EIGENSCHAPPEN

WEEK 13 | 07-05-2019 Andere rol nemen in het ontwerpproces

Nieuwe sprint is begonnen. Voordat we verder gaan in het proces hebben we  op basis van feedback en vorige SWOT analyse een individueel een leerdoel opgesteld. 

Ik heb besloten om de rol als ‘visual‘ afstand te nemen. Vanna en Indy nemen het van mij over. Hierdoor zullen wij de samenwerking verbeteren.

Ik zal dan meer vertrouwen en ruimte moeten geven aan Vanna en Indy voor het ontwerpen van het conceptposter. Dat is voor mij een moeilijke stap, maar hierdoor zullen zij de kans hebben te ontwikkeling en ik zal zijn ondersteunen, doormiddel feedback te geven aan de schetsen en poster. En wie weet leer ik ook iets nieuws  van hun

Daarna heb ik met het team het concept besproken en onze meningen en argumenten gedeeld dat leidt naar een discussie. Vervolgens heeft sophie alles genoteerd en een conceptbeschrijving opgesteld.

Team Rollen

"Ola, in sprint 3 wil ik graag leren hoe ik het beste een concept/product op een creatieve manier kan testen bij de gebruiker. Ook wil ik meer kritscher en opener zijn binnen de samenwerking. Om de samenwerking verder te verbeteren wil ik ook afstand nemen als visual ontwerper".
Ricky Jonathans
Visual Designer
Prototyper
"Hallooooo, mijn leerdoel die ik heb opgesteld is afstand nemen van mijn rol al teamcaptain. Ik wil graag gaan foccusen op het presenteren en testen voor de komende sprint"
Sophie van Haren
Teamleider
(sprint 1/2)-
Hey, ik ben lars....

Lars van der Veen
Usability Tester
"Hi, ik wil de komende weken gaan focussen op het verbeelden en uitwerken. Daarnaast wil ik de controle afnemen, zodat ik anderen de kans kan geven".
Vanna Scheer
Concepting
"Hey, jij daar. Ik wil assertief zijn en mij verdiepen in het testen "


Indy van Overdijk
Teamleider
(sprint 3/4)

Interaction
Designer

Week 13 | 10-05-2019 De samenwerking gaat berg afwaarts

Laatste tijd hebben we gemerkt dat de samenwerking binnen het team steeds minder gaat. Mensen komen te laat, communicatie wordt steeds slechter en de overzicht van de takenverdeling en deadline gaat ook berg afwaarts. 

Omdat ik, maar ook het team voor de komende dagen geen overzichtelijk takenverdeling/deadlines is, wilde ik voor de komende dagen de planning maken tot aanstaande dinsdag. Hierdoor hoop ik tot die tijd de samenwerking beetje te versterken. Sophie vroeg aan mij of ik graag haar rol als teamleider wilde doen, omdat graag gestructureerd, systematisch en netjes werkt. Maar de komende sprint wil ik eigenlijk mijn eigen rol binnen het team vinden en meer kritscher en opener zijn zonder een teamcaptain te zijn. Ik ben vorig jaar al 3 keer de leiding genomen over het team en daar wil ik graag afstand nemen. Hierdoor hoop ik mijn eigen rol te vinden binnen een team.

Door de samenwerkingafspraken bedenk je als team hoe je wilt samenwerken. Hoe ziet onze samenwerking eruit in een bepaalde situatie en hoe gaan wij bereiken? Kunnen wij bijvoorbeeld op basis feedback en leerdoelen onze afspraken bepalen. 

– Samenwerking met Sohpie en Lars

Week 13/14 | 12-05-2019 t/m 13-05-2019 Low prototype maken voor IJsbrand

 

Zo wat heb ik gedaan ?

OMGEVING

Het was belangrijk om de omgeving naar voren te halen. De persoon moet het nieuws aangereikt krijgen, doormiddel zelf in het nieuws te zitten.

PROTOTYPE

Bij deze fase hebben Lars en ik op basis van Sophie Story board en de theorieen van URT en prototyping Labs een low-prototype ontworpen.

SCHERM

Daarna heb ik als ondersteuning voor Sophie een scherm ontwerpen.

FEEDBACK OP PROTOTYPE

Het is nu nog niet heel duidelijk dat dat poppetjes zijn

en ook wat duidelijker maken dat het nieuws is
Sophie van Haren
Designer
Verder niks om aan te merken. Ziet er nice uit Rick
Vanna Scheer
Conceptontwikkelaar
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mike Sendler
Support

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *