WEEK 14 – CONCEPT UITTESTEN

WEEK 14 – CONCEPT UITTESTEN

WEEK 14 | 14-05-2019 User Journey Mapping

Samen met Indy van Overdijk hebben wij een User Journey Mapping gemaakt. Nadat Indy van Overdijk de job-/user stories had opgesteld ben ik samen gekeken of het klopt. Na meerdere feedback ben ik aan de slag gegaan aan de User story mapping. 

Het was naar mijn mening wel lastig om een User story mapping te maken. Het concept was in het begin heel breed, waardoor een juiste storie mappen lastig was om te ontwerpen

USER STORY MAPPING

Het biedt de mogelijkheid om steeds kleine stukken van het design uit te werken, te ontwikkelen en te itereren. Hierbij kunnen exact zien hoe het proces van ons concept verloopt. Met behulp van conceptbeschrijving, job-user stories en mening/argumenten van Indy van Overdijk had ik een User story mapping opgesteld.


WEEK 14 | 17-05-2019 Rapid prototype opstellen

Tijdens LAB hebben op basis van een schetsen in 30 minuten een rapid prototype ontworpen. De rapid-prototype heb ik ontworpen om snel gebruikerservaring van het concept over te brengen en daarmee het concept te valideren bij de testpersonen, zonder al te veel moeite te doen. Vervolgens na de feedback heb ik het verder aangepast. De rapid prototype gaf een globale beeld bij van het concept, zodat we het kunnen meegeven tijdens de testfase. We hopen dat de belevenis en visuele communicatie duidelijk te zijn bij de testpersonen. De rapid prototype heb ik op de latere avond aangepast na de feedback.

RAPID PROTOTYPE
ADOBE XD

Adobe xd een handig programma om wireframes en prototype van een website of app willen gaan ontwerpen. 

Dit is een programma waar ik niet mee bekend ben. Dat betekent dat ik thuis ga opzoeken wat de mogelijkheden zijn van adobe XD en probreren dit tool goed te kunnen gebruiken om meerdere prototypes te realiseren.

WEEK 14 | 18-05-2019 Testplan opstellen voor ADspierence

Op basis van vergadering hebben wij besproken wat wij willen testen en hoe. Vanuit daar hebben wij een testplan opgesteld, zodat iedereen op de hoogte was hoe de testmomenten worden aangepakt. 

Het doel van ons testplan is om ons testfase te beschrijven wat nodig is om die aanpak uit te kunnen voeren op het juiste moment en met welke mensen en middelen. Mijn taak was de testplan opstellen, zodat iedereen op de hoogte is. Zorgen dat de juiste middelen er zijn. Denk hierbij aan de rapid prototype. En testpersonen regelen voor de testmoment van het concept.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *