WEEK 15 – SLUIT HET CONCEPT GOED AAN BIJ DE DOELGROEP OF TOCH NIET ?

WEEK 15 – SLUIT HET CONCEPT GOED AAN BIJ DE DOELGROEP OF TOCH NIET ?

WEEK 15 | 20-05-2019 HIGHFID VIDEO

Voor de volgende testmoment en feedback bij IJsbrand was het nodig om een nieuwe video te maken. De vorige video die Vanna Scheer had gemaakt overtuigde niet genoeg de kijkers over het concept. 

Tijdens het maken van de video hield ik hier rekening  met het sfeer creeren en de juiste zintuigen laten prikkelen bij de kijkers. Dat was in het begin lastig om het over te brengen, maar dat is na de feedback is het aangepast en hopen dat het goed overkomt naar de kijkers.

De high-fidelity video moest functioneel en interactief zijn. Het wordt gebruikt om de bruikbare en problemen te identificeren. De video wordt gebruikt tijdens feedback moment van IJsbrand en testmomenten.

WEEK 15 | 22-05-2019 t/m 24-05-2019 SAMENWERKEN MET HET PRODUCT ADSPERIENCE

Na het teambespreking van afgelopen woensdag, ga ik het product realiseren doormiddel van Adobe XD. Op basis van feedback, overleg , schetsen en wireframe van Sophie van Haren ga ik aan de slag. De wireframes van Sophie van Haren is een handig hulpmiddel bij het ontwikkelen van de stand alone website en de schermen.

In de wireframes staan, op basis van de teambespreking, de navigatie, indeling en de inhoud. Met de wireframes kon Sophie en ik, maar ook de rest van het team, makkelijk communiceren en hun ideeen overbrengen. 

Samen met Indy van Overdijk gingen we de prototype ontwikkelen. Na uren opzoeken kwamen wij erachter dat sommige functies niet mogelijk zijn op Adobe XD. Maar vanwege de krappe deadline besloten we de “background video” niet toe te passen in de prototype en dat we na de feedback van de bedrijven gaan onderzoeken of navragen welke mogelijkheden er zijn om ons product te kunnen realiseren.

Mijn rol tijdens de samenwerking met Indy van Overdijk was prototyping en Visual Designer. Indy’s rol was naast de prototyping ook interaction designer. 

 

schetsen en wireframes

ADOBE XD PROTOTYPING VERSIE 1.0

FEEDBACKS EN TIP VAN
jipjip EN MEER...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *