WEEK 18 – PROTOTYPE VERSIE 3.0 TESTEN

WEEK 18 – PROTOTYPE VERSIE 3.0 TESTEN

WEEK 18 | 11-06-2019 PROTOTYPEPARTY – GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID TESTEN

Samen met het team hadden we wat vragen bedacht over hoe wij precies de interactie wilden op het scherm en op de website. Lars en ik zijn aan de slag gegaan met het uitvoeren van de gebruiksvriendelijkheid test van de 2 prototypes. We hebben het prototype 1 op 1 getest samen met iemand van de doelgroep, Lars test het gedeelte van het scherm en Rick test het gedeelte van de standalone website. Hieruit kunnen we nieuwe beslissingen maken voor de prototypes.

We kregen van de testpersonen goede feedback. Een voorbeeld zijn de wachttijden en het geluid. Ook bij de interactie van het product vonden de gebruikers fijner om te scrollen, zodat zij het gevoel hebben dat het verhaal van het artikel 1 geheel is. 

De test heeft mij een beter beeld gegeven over de interactie van het product die wij als team willen gaan implementeren. De inzichten van de test zijn vooral de wachtijden, maar ook zijn wij erachter gekomen dat de meeste mensen geen foto’s willen maken. Hierin gaan wij een oplossingen voor bedenken in de komende dagen 

WEEK 18 | 12-06-2019 TESTRAPPORTAGE

 Hey, vandaag heb ik de testrapportage opgesteld. De testrapportage heb ik opgesteld, zodat de resultaten inzichtelijk in een rapport staat genoteerd en overdraagbaar is naar andere. Indy van Overdijk is helaas gisteren afwezig, maar dankzij de testrapportage en besprekingen kunnen wij hem op de hoogte houden. De testrapportage heb ik gemaakt op basis van de aantekeningen van de notulist (Vanna Scheer). it de inzichten van de resultaten konden wij de feedback, gebruiksvriendelijkheid resultaten van de testpersonen gebruiken voor onze ontwerpbeslissingen en het aanpassen voor onze prototype.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *