WEEK 2 – ANALYSE VISUELE MERKINDENTITEIT

WEEK 2 – ANALYSE VISUELE MERKINDENTITEIT

ANALYSE VISUELE INDENTITEIT I

Week 2 | 11-09-2018 : Dinsdagochtend zijn wij begonnen met het afronden van Debriefing. Mijn taak was het onderzoek van de doelgroep. Onze doelgroep is de vrije sector. En daar hebben we weinig kennis daarover. Ik zocht de algemene informatie over de doelgroep.  Ricardio heeft het vervolgens verwerkt in debrieving.

LABS: Tijdens de les heb ik kennis opgedaan over de Visuele merkindentiteit van onze opdrachtgever. Ik focus dan op de 6 toolbox van een Visual Designer.

 1. Layout
 2. Vorm
 3. Typografie
 4. Kleur
 5. Beeld
 6. Copy

Na de LAB kwam ik tot de conclusie dat kleuren meer is dan alleen betekenis van emotie. Kleuren geven een uitstraling van je merk/product. De kleur ondersteunt het karakter van het ontwerp.  Dankzij de formule DOA kon ik mijn opdrachtgever analyseren. Ook heb ik de kleurcirkel bij gepakt, omdat je dankzij de kleurencirkel verschillende combinatie kan gebruiken.

 1. Monochromatisch
 2. Analoog
 3. Triadisch
 4. Complementair
 5. Split-complentair
 6. Dubbbel-complementair

Kleuren geven natuurlijk een beleving, roepen emoties op en brengen boodschap over. Het kan ook aandacht trekken.

Mijn eerste LAB was zeer leerzam. Had gaf mijn nog veel beter beeld over kleur. En ja, ik moet wel eerlijk bij zeggen dat mijn eerste verwachting zeer nutteloos was, maar dat het gelukkig niet in het geval.


ANALYSE VISUELE INDENTITEIT II

Week 2 | 14-09-2018 : Vrijdagochtend ben ik verder gegaan met deel 2 van het analyseren van Visuele merkindentiteit van zowel opdrachtgever en de concurrenten. Eerst deel van de dag was het mening geven van aantal visualisatie van verschillende producten/merken. Welke vind ik beter en waarom ?

Vervolgens hebben gekeken naar de volgende punten

 • Beeldtaal
 • Typografie
 • Tone of Voice

Dankzij deze leerstoffen kon ik mijn verslag van het analyseren van verschillende concurrenten afmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *