WEEK 4 – EERSTE STAP VAN ONS ONDERZOEKSFASE

WEEK 4 – EERSTE STAP VAN ONS ONDERZOEKSFASE

“Vakantie voor. Tijd om aan de slag te gaan”

Week 4| 4-03-2019:  

Situatie: Vandaag ben ik al begonnen met een globale observatie en analyse uitwerking van AD mobile website en social media. Vorige week tijdens het wintersport vakantie heb ik mezelf omgezet als een AD gebruiker, zodat ik mezelf kan inleven in de ervaring van  de lezer.

Taak:
Schermen vastleggen en conlusie noteren
SWOT analyse
Kwartaal doelen
Mensen regelen voor een nieuw creatieve techniek genaamd: “Mobile Diary Study”

Actie: De screenshot heb ik uitgewerkt met een conclusie, zodat wij de inzichten overzichtelijk kunnen bekijken tijdens het bespreken in onze onderzoekfase.

Resultaat en transfer : De resultaat was niet zoveel bijzonder. Ik kreeg wel positiviteit van mijn teamproject dat ik goed bezig ben . De deliverables morgen besproken tijdens een de studio.


“Logo ontwerpen, ik ben inspiratieloos”

Week 4| 7-03-2019:  


“Opzoek naar informatie op straat”

Week 4| 8-03-2019:  Vandaag ben ik op pad gegaan met Indy en Lars opzoek naar informatie van de doelgroep. We hebben hier en daar wel mensen kunnen benaderen, maar de informatie was niet echt relevant. Ik moet het anders aanpakken. Maar hoe ?


“Ik ga mijn netwerk gebruiken om mijn doelgroep te kunnen benaderen”

Week 4| 10-03-2019 t/m 12/03-2019:  
Situatie: Na de resultaten van de enquête en de observatie ben ik opzoek gegaan naar de doelgroep. Vanuit mijn netwerk heb ik 3 klanten gevraagd of zij mee willen doen voor mijn onderzoek. Vervolgens heb ik via social media gevraagd voor vrijwilliger die ook mee willen doen tussen 10-03 t/m 12-03 in de avond uren aan de telefoon.

Taak:
-Deelnemers opzoeken en hun overhalen om mee te doen voor mijn onderzoek in ruil voor korting.
-Op straat mensen opzoeken .
– Deelnemers vragen via social media of zij vrijwillig mee willen doen aan mijn onderzoek.
-Audio opnemen als bewijs materiaal.
-Laddering techniek toepassen.

Actie: Vanuit social media heb ik een oproep geplaatst voor vrijwilligers die mee willen doen aan mijn onderzoek vanuit de telefoon. Verbazingwekkend hebben 8 mensen gereageerd die willen doen. Met toestemming heb ik paar gesprekken kunnen opnemen, maar wel met voorwaarden dat het gesprek alleen voor onderzoek doeleinde is.

Dankzij de goede voorbereiding heb ik bruikbare resultaten kunnen krijgen van mijn telefoon interview gesprekken, waardoor ik verder kon gaan met mijn onderzoek. Wel kwam ik erachter dat ik de emotie mist van de personen. Om dat op te lossen heb ik 3 mensen face to face geïnterviewd (laddering) vanuit mijn netwerk. Ik heb 3 klanten overgehaald door middel ze een korting aan te bieden. Voor wat hoort wat he :).

Ik heb de face to face geïnterviewd, zodat ik makkelijk in gesprek kwam. Ik praat, kijk, luister en observeer tijdens de interview en zag de emotie bij de persoon. Er ontstond ook een persoonlijker/vertrouwelijker band, waardoor de persoon meer opener was.

Resultaat: Als een ontwerper heb ik mezelf ingeleefd in de doelgroep. Dankzij de enquête die ik en mijn team hadden gedeeld konden wij een specifieke doelgroep kiezen en diepgaande vragen opstellen. De 8 resultaten van de interviews aan de telefoon waren zeker relevant.  Meerdere gaven dezelfde resultaten. Wat ik wel miste was de emotie. De non verbale communicatie tussen de geïnterviewde was zeer lastig tot niet af te lezen.  Dat heb ik gelukkig opgelost door 3 mensen face to face te interviewen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *