WEEK 6 – MOODBORD EN INSIGHT CARD ONTWERPEN

WEEK 6 – MOODBORD EN INSIGHT CARD ONTWERPEN

MOODBORD

Week 6 | 9-10-2018 : Deze week begon de nieuwe week van het lab Visual Design. De les begon met een kleine warming up over het algemene betekenis van visualiseren. Hoe visualiseer  je eigenlijk en welke stappen ga je ondernemen.  Waar je altijd naar kijk is het ventariseren, verbinden, organiseren en visualiseren  van informatie. Visualisatie is een concept, idee, gedachte of gevoel dat je overbrengt naar een bepaald doelgroep die je wilt bereiken.

Na de warming up focus ik op de moodbord. Ik heb vorig jaar al een moodbord workshop gevolgd en een uitgebreid uitlegd van een docent gekregen over een betekenis van een moodbord. Dus in principe vond ik de stof best middel matig.

Het doel van een moodbord is het volgende:

  1. Sfeer
  2. Onderzoek
  3. Inspiratie
  4. Overzicht
  5. Persoonlijke visie
  6. Presentatiemiddel

Lars en ik hebben vervolgens een moodbord gemaakt dat gericht is naar de opdrachtgever.


INSIGHT ONTWERPEN, WAT IS DAT ?

week 6 | 9-10-2018 t/m 10-10-2018 : In de weekend kan Sem op het idee om meer in de doelgroep te focussen en in te leven. Een handig methode zou een insight cards ontwerpen. Dankzij zo insight card bevindt je verschillende problemen die wij kunnen gebruiken voor onze brainstormsesssie.

Dinsdagochtend was het zeker nodig om de voortgang van onze ontwerpproces te te bespreken. Verder leerde Sem mij en de rest van team de voordelen. Mijn eerste gedachte was dat het nutteloos was, maar zij heeft mij goed overtuigd dat het handig is voor onze ideevorming fase. en daar ben ik dankbaar voor. De insight card is een zeker een top methode om alle problemen in kaart te brengen om op straat te gaan om de doelgroep te interviewen over de problemen.

Vanuit je eigen onderzoek maak je een insight card en dat heb ik gedaan vanuit mijn onderzoeken die ik afgelopen weken heb uitgevoerd. Na het bedenken van de insight heb ik het verder gevisualiseerd in photoshop. Wat mij opviel is dat het verstandig is om het in indesign/illustrator te gaan werken. Templates die Ricardio ontwerp zijn vaak illustrator/indesign bestanden en daar heb ik weinig verstand van. Daar moet ik komen de maanden zeker op gaan focussen en mijn kennis daarop zeker gaan verbeteren.

De kaarten zijn gemaakt en wij zijn zo op publieken ruimtes gegaan zoals bibliotheek en park om de doelgroep te kunnen interviewen. We hebben deze 2 locatie gekozen, omdat het centrum een lastige locatie is om mensen aan te spreken. En in een bibliotheek en park waren mensen wel in staat om tijd te nemen voor onze interview.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *