WEEK 7 – IDEEVORMING

WEEK 7 – IDEEVORMING

Week 7 | 26-03-2019:  Beginfase van ideevorming

Situatie: Nu wij genoeg inzichten hebben van het onderzoek, ga ik en het team concepten generen. En dat doen wij door een sessie te houden tijdens de studio.

Taak: 
Voor zorgen dat iedereen hun de inzichten weten, voordat we gaan brainstormen.
Mijn mening en ideeën op tafel te zetten.

Actie:Mijn taak is mijn mening en ideeën op tafel te zetten en proberen minder kritisch te zijn, zodat ik niet andermans ideeën ga afkraken. Maar voordat wij daaraan gaan beginnen moeten we eerst samen nog een keer gezamenlijk naar de inzichten gaan kijken. Ik heb gevraagd aan het team om op een sticky note nog de inzichten op te schrijven en naast de onderzoeksposter/onderzoekproducten neer te plakken. Nadat we de inzichten hebben besproken gaan wij brainstormen.

We gaan door middel van de inzichten , probleemstelling en onze creatieve gedachten zoveel ideeën bedenken.

Resultaat: Helaas hadden we geen tijd meer om meer ideeën te generen, maar op dit moment gaan de goede kant op. De volgende brainstormsessie staat gepland aanstaande donderdag.


Week 7 | 28-03-2019 : Ideevorming afgerond, we hebben 3 concepten

Superhelden techniek: Divergeren
Samen met Vanna hebben we besloten om superhelden techniek te gebruiken om nog meer ideeën te divergeren, voordat we gaan convergeren.

Je neemt als eerste een held in gedachten waar je zijn/haar superkracht kent en probeer zo goed mogelijk in te leven in dat superheld. Welke eigenschappen kan je hem/haar toeschrijven.

Dan kijk je naar de probleemstelling van ons project en de inzichten. Hou zou de held die je ingedachte hebt het probleem oplossen. We hebben als team zoveel mogelijk concrete oplossingen bedacht voor het probleem.

COCD-BOX: CONVIGEREN
We hebben nu zoveel ideeën, dat het tijd is om er een onderscheid te maken tussen gewone en originele ideeën. Daarnaast gaan wij ook onderscheiden tussen realiseerbare en niet realiseerbare ideeën.

Elk idee valt onder NOW-, WOW- of HOW-ideeën.
NOW: een makkelijk/eenvoudig ideeën waar je gelijk aan de slag kan gaan
WOW: originele ideeën waar je snel aan kan beginnen
HOW: Een goed, creatieve ideeën, maar nog verder moet onderzoeken hoe je het gaat realiseren.

Na het convigeren hebben we vervolgens verschillende ideeën samen gevoegd en 3 beste concept ontworpen.
Week 7 | 29-03-2019 Golder cirkel 

Samenvatting: “De Golden Circle is een denkmodel dat door Simon Sinek is ontwikkeld. Dit model  is  opgezet  naar  aanleiding  van  zijn  onderzoeken  naar  het  succes  van  de
meest  invloedrijke  leiders  en  bedrijven  ter  wereld” –
https://www.managementmodellen.org/golden-circle/

Als team gaan wij een golden circle maken van de 3 concepten die wij gisteren hebben bedacht. Mijn taak was kritsch meedenken en einde van de les hebben wij feedback gevraagd van 1 van de 3 golden circle.


Week 7 | 30-03-2019 Feedback verwerken van het verslag

Vandaag ben ik begonnen om de feedback te verwerken van het verslag, zodat Vanna volgende week op tijd het verslag kan opstellen en inleveren.


Week 7 | 31-03-2019 t/m 01-04-2019 Visualiseren van de Matrix

Situatie: Om de opdrachtgever, studenten en docenten te overtuigen over ons define fase moet ons creatieve technieken overzichtelijk en aantrekkelijk zijn.

Taak: Superhelden en COCD box visualeren.

Actie: Op basis van de foto’s die ik had gemaakt/gekregen heb ik de creatieve gevisualiseerd en vervolgens ook nog feedback gevraagd.

Resultaat: Kreeg als positieve feedback van mijn teamgenoot. Goed om te horen :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *