WEEK 7 – FEEDBACK VERWERKEN EN PITCH VOORBEREIDEN VOOR WOONSTAD

WEEK 7 – FEEDBACK VERWERKEN EN PITCH VOORBEREIDEN VOOR WOONSTAD

TEAMBESPREKING BRAINSTORMEN/TEAM FEEDBACK 

week 7 | 15-10-2018  : Om half 10 ben ik samen met mijn team bezig geweest met het bespreken van de teamfeedback. We hebben besproken over de volgende punten

 1. Motiverende doelstelling
 2. Gezamelijk verantwoordelijk
 3. Open communicatie
 4. Respect voor verschil
 5. Flexibel aanpassen
 6. Initiatief nemen

Mijn taak was bij elke punt mijn mening en opmerkingen uitspreken. Als team bespreken we alle informatie die wij belangrijk vinden en of het goed of fout gaat.  We respecteren ieder mening en wij zorgen dat er duidelijke afspraken komen te staan waar iedereen mee eens is. Ook was mijn taak om mijn teamgenoten aan te spreken.

Na de teamfeedback bespreking gingen we een energizer doen.  Ik keek mijn teamgenoot Lars paar minuten aan en vervolgens moest ik hem blind gaan tekenen. Energizer was een leuke warming up :). Nu is het tijd voor het ideevorming fase.

Sem heeft de ideevorming fase goed voorbereid en daar wil ik graag mijn compliment geven. Tijdens het bedenken van concepten heb ik verschillende methode geleerd en in het praktijk uitgevoerd. En jullie vragen zich zeker af, welke methodes dan ?

Verkopers (Methode uit 75 technieken voor creatief denken):

 • Ieder groepslid neemt een willekeurig voorwerp mee, jouw voorwerp moet elk groepslid zien te verkopen door te vertellen hoe dit voorwerp ons probleem oplost).
 • – Waanzinnige wensen (waanzinnige wensen opschrijven door ons te verplaatsen in de doelgroep om zo originele ideeën te creëer).
 • – Van brein uitwisselen (brainstormen op elkaars ideeën).
 • – Strikvragen (uitspraken (aan de hand van de insights) omzetten in mogelijkheden.

 

Tot slot zijn we allemaal ons concept (aan de hand van bedachte metaforen) gaan opschrijven op een A3-papier. Dit vel ging vervolgens de hele groep rond waardoor jouw idee dus werd verrijkt door meerdere inzichten en creativiteit.


CONCEPT BESCHRIJVING

week 7 | 16-10-2018 : Onlangs we  ons onderzoekverslag op een latere datum hadden ingeleverd ben ik blij dat Celine te tijd had genomen om ons feedback te geven van ons verslag.

De feedback die ik kreeg was voornamelijk het gebruik te maken van een  concurrentiematrix. Ook moet ik de opstelling van mijn onderzoek anders indelen.  Sem heeft een duidelijk opstelling opgesteld waar wij aan moeten houden.

 • Doelonderzoek
 • Welke onderzoeksmethode ?
 • Waaromdeze onderzoeksmethode ?
 • Resultaten(waar heb je dat vandaan)
 • Conclusie

Overige: Bijlage

Ook ben ik samen met Lars aan de conceptbeschrijving gewerkt.  Welke punten zijn belangrijk voor het concept, wat zijn de taken voor de doelgroep/Woonstad en een kort samenvating. Ook heb ik samen met Lars besproken over de werkindeling, low-prototype en pitching.


LOW-PROTOTYPE/SCENARIO VERWERKEN

week 7 | 17-10-2018 t/m 18-10-2018  :  Op basis van de conceptbeschrijving ga Lars en ik aan de  low-prototype werken. Ook heb aan de scenario gewerkt, zodat er een duidelijk inzicht is over de proces van ons concept.


CONCEPT SCENARIO / ONDERZOEK VERWERKEN VAN ONDERZOEKVERSLAG 

week 7 | 19-10-2018 : Vandaag is de presentatie voor de opdrachtgever. Lars, Katja en Ricardio hebben het gepitch. Mijn taak was alle feed te noteren en na de presentatie te delen met de team.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *