WEEK 9 – NIEUW BEGIN VAN KWARTAAL 2

WEEK 9 – NIEUW BEGIN VAN KWARTAAL 2

TEAMAFSPRAKEN OPNIEUW OPSTELLEN EN AFSPRAKEN

week 9 | 5-11-2018 : Na de tentamen hebt mijn team en ik opnieuw afspraken gemaakt, zodat wij met een schone lei konden beginnen in kwartaal 2.

Teamafspraken:

  1. Gezamenlijk doelstellen per kwartaal
  2. Maandag extra studiodagvoor LAB, taakverdeling en ontwerpproceskaart
  3. Design rationaleper persoon bijhouden met namen en producten waar aan gewerkt wordt.
  4. Fysiek overzicht bij studio ophangen met namen producten waar aan gewerkt wordt. Hier kan ook op worden aangegeven als het product klaar is en kan worden voorzien van feedback.
  5. Prive bespreken wanneer er iets overlegd moet worden tenzij het voor de gehele groep belangrijk is.
  6. Teamprofielmaken met persoonlijke kwaliteiten en leerdoelen.
  7. Als individu op zoek gaan naar originele/creatieve methodes/techniekenen dit delen met de groep met betrekking op de actuele deliverable.
  8. Peerfeedbacken teamfeedback in de gate houden.

KILL YOUR DARLING – BRAINSTORMSESSIE 2.0

week 9 | 6-11-2018 : Vandaag ben ik samen met de team begonnen aan een nieuwe brainstormsessie voor het verbeteren van het concept en het bedenken van een nieuw concept.

Omdat Katja en Lars een uur later aanwezig konden zijn, zijn Sem, Ricardio en ik alvast begonnen met het verbeteren van het concept die wij eerste hadden. De concept tijdlijn hebben wij met  behulp van een Swot analyse uitgewerkt. We zochten naar de voor- en nadelen van het concept. Vervolgens zochten wij naar kansen en gevaren van het concept.

Rond half 2 was iedereen aanwezig en konden wij verder beginnen aan het brainstormen van een nieuw concept. Ons eerste creatieve techniek was een mindmap. Wij kozen een random woord en vanuit daarvan gingen wij verder uitbreiden. Mijn taak was het meedenken, mening geven en argumenteren tijdens het brainstormen.

Na de mindmap gebruikte we de creatieve techniek genaamd Reserve methode. Bedoel is zo negatief over het concept te denken. Vanuit de negatieve punten gaan wij daarop focussen en verbeteren.

Aanstaande maandag hebben wij afgesproken om een SWOT analyse te maken en leerdoelen op te stellen voor jezelf en te delen met mijn team. SWOT analyse heb ik al gemaakt, maar niet gedeeld. Ook ga ik mijn leerdoelen aanpassen voor de komende weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *